Onze pijlers

Door onze programma’s op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, beroepsgerichte trainingen en ondernemerschap in een leefgemeenschap te implementeren, spelen we in op de behoeften van de leefgemeenschappen en zorgen wij er tevens voor dat een project binnen drie tot tien jaar zelfredzaam is.

Door de lokale bevolking, lokale bedrijven en d e overheid nauw te betrekken bij onze projecten, ontwikkelen wij op een holistische wijze samen leefgemeenschappen zonder het unieke karakter van individuele leefgemeenschappen uit het oog te verliezen; dé kracht van onze aanpak.

Kleuterscholen

Onderwijs

De eerste levensjaren van een kind zijn cruciaal voor het ontwikkelen van taalkundige, cognitieve en sociale vaardigheden.

Jonge agripreneurs in Diepsloot en Orangefarm

Landbouw

In het Zuid-Afrikaanse klimaat van hoge werkloosheid en fragiele voedselzekerheidssystemen ondersteunt het Agripreneurship-programma van Rhiza de ontwikkeling van sociale ondernemers in de landbouw.

Kwalitatieve gezondheidzorg in lage inkomensgebieden

Gezondheidszorg

Toegang tot gezondheidszorg is een fundamenteel mensenrecht dat wordt gegarandeerd door de grondwet. Onze klinieken hebben tot doel in de behoefte van onze community te voorzien door een breed scala aan kwaliteitsdiensten aan te bieden om hoogwaardige zorg te verlenen.

Werkloze jongeren door trainingen aan werk helpen

Beroepsgerichte trainingen

Onze beroepsgerichte trainingen richten zich op de werkloze jeugd tussen de 18 en 35 jaar. De werkloosheid onder de jeugd in de sloppenwijken is hoog dus de trainingen zijn nodig!

Werkgelegenheid creëren door ondernemingen te starten

Ondernemerschap

Door nieuwe ondernemingen te starten die aansluiten bij de lokale vraag en bestaande ondernemingen verder te ontwikkelen zorgen we voor meer werkgelegenheid in de sloppenwijken.

Testimonial

Don't just take our word for it

Lefu Isaac Ngoepe

My name is Lefu Isaac Ngoepe, others known as Cyfo. Iam staying in Ratanda Heidelberg, 1441 GP. Iam welcoming, helpful, reliable, diligent and accommodative. Iam

Thuso Matumba

I was in the orange corner  program of 2021 The program help our company a lot . it help us register our company. it help

Colleen Ratseane

My Name is Colleen Ratseane I am a young Female Entrepreneur residing in Ekhurhuleni. I joined Orange Corners 2021 and was blessed to be given

Asanda Mcimbi

The programme has played a huge role in growing my business, when looking at the bar graph indicating the growth of the business we realized

"Developing lives is in our DNA"

Our motto describes our organisation well