Winterrommelmarkt voor Township gemeenschappen

De Winter Jumble Sale, georganiseerd door Township Fleva, bood onlangs leden van de gemeenschap in Orange Farm en Diepsloot de kans om kleding te kopen tegen een betaalbare prijs. Ook werd er werkgelegenheid gecreëerd voor een aantal van onze begunstigden die de training Mode & Design ondernemersvaardigheden hadden gevolgd.

De verkoop van winterkleding werd mogelijk gemaakt door de donatie van Truworths aan Township Fleva. Tijdens het evenement kwam mensen uit verschillende delen van Orange Farm en Diepsloot samen om voor zichzelf en hun families warme kleding te kopen. Kledingstukken werden verkocht voor minder dan 2,50 euro.

Lerato Seheri, Enterprise and Supplier Development Manager van Township Fleva zei: “Door actief te zijn in townshipgemeenschappen zijn we op de hoogte van de werkelijke behoeften van townshipgemeenschappen. Er is een hoge werkloosheid, waardoor mensen niet in staat zijn om in basisbehoeften zoals winterkleding voor hun kinderen te voorzien.

“In plaats van de kleding weg te geven, besloten we een “Winter Jumble Sale” te organiseren waar kledingstukken werden verkocht voor 2,50 euro. Door deze Jumble Sale gaf de donatie van Truworths ons de kans om impact te creëren door kwaliteitskleding aan te bieden tegen een lagere prijs dan de kostprijs”, zei ze

Lerato gaf ook aan dat een deel van de kleding werd gebruikt in ons Fashion & Design-project, waar werkloze afgestudeerden van ons Fashion & Design-programma kleding kregen voor 1 euro per stuk voor wederverkoopdoeleinden.

“Bovendien konden we een aantal van onze begunstigden ook tijdelijk werk aanbieden. Als sociale onderneming zal Township Fleva een deel van de opbrengst van de verkoop schenken aan Rhiza Babuyile en andere stichtingen die in de Zuid-Afrikaanse townships actief zijn.

We zijn Truworths dankbaar voor de donatie die ons heeft geholpen om Township gemeenschappen sterker te maken. “

Enthousiast zeiden de mensen uit de gemeenschappen dat de betaalbare winterkleding hen deed beseffen dat Township Fleva om hun gemeenschap geeft door het aanbieden van kwalitatieve kleding.

“Ons winkelcentrum is verwoest tijdens de recente plunderingen, waardoor het moeilijk werd om kleding te kopen. We zijn dankbaar voor deze kleding”, zei een lid van de gemeenschap.

“Het helpt om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Ik wist niets van de verkoop totdat de beveiligingsman me op de hoogte bracht. Ik ben blij dat ik hier vandaag was om kleren voor mezelf te halen. We hebben groot ingekocht en zullen een deel van de kleding doorverkopen aan leden van de gemeenschap om extra geld te verdienen”, zei een ander lid van de gemeenschap.

“Ik ben blij dat ik mezelf en de kinderen kleding voor de winter heb kunnen veroorloven. Ik heb veel geld bespaard op kwaliteitskleding omdat de kleding van Truworths is’, zei een lid van de gemeenschap.

We danken het team van Township Fleva en Rhiza Babuyile voor de mogelijkheden tijdens de Winter Jumble Sale en het helpen van de gemeenschap.