Zuid-Afrika

 

Rhiza werkt in Zuid-Afrika binnen de townships van Johannesburg en Kaapstad. Binnen deze townships heeft Rhiza drie programma’s die hand in hand werken aan de duurzaamheid van de gemeenschappen. De drie programma’s zijn gericht op kleuteronderwijs, de ontwikkeling van jongeren alsmede basis gezondheidszorg voor kinderen en voornamelijk hun moeders. De mensen uit de townships moeten onafhankelijk van externe steun voor hun gezinnen kunnen zorgen. Om dat te bewerkstelligen moet er nodig wat gedaan worden aan de extreme jeugdwerkloosheid, weinig mogelijkheden tot goed kleuteronderwijs en nauwelijks toegang tot goede gezondheidszorg.
De townships waar Rhiza zich voornamelijk op richt zijn Diepsloot, Orange Farm in Johannesburg en Fisantekraal in Kaapstad.

Community Life Center officieel geopend in Diepsloot Johannesburg

Rhiza Babuyile en Philips openden vandaag, in aanwezigheid van de Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, officieel het Mini Community Life Centre -centrum voor zorg en welzijn- in Diepsloot. Goede gezondheid is de basis voor de samenleving. Rhiza is enthousiast over deze lancering en enorm blij met de samenwerking met Philips en de Ambassade van Nederland.We kijken er naar uit gezondheidszorg te kunnen aanbieden aan de mensen in Diepsloot.