Zuid-Afrika

 

Rhiza werkt in Zuid-Afrika binnen de townships van Johannesburg en Kaapstad. Binnen deze townships heeft Rhiza drie programma’s die hand in hand werken aan de duurzaamheid van de gemeenschappen. De drie programma’s zijn gericht op kleuteronderwijs, de ontwikkeling van jongeren alsmede basis gezondheidszorg voor kinderen en voornamelijk hun moeders. De mensen uit de townships moeten onafhankelijk van externe steun voor hun gezinnen kunnen zorgen. Om dat te bewerkstelligen moet er nodig wat gedaan worden aan de extreme jeugdwerkloosheid, weinig mogelijkheden tot goed kleuteronderwijs en nauwelijks toegang tot goede gezondheidszorg.
De townships waar Rhiza zich voornamelijk op richt zijn Diepsloot, Orange Farm in Johannesburg en Fisantekraal in Kaapstad.

Minister President Vlaanderen Geert Albert Bourgeois bezoekt Mobiele Kliniek

Vandaag bezoekt Minister President van Vlaanderen, Geert Albert Bourgeois de mobiele kliniek in Diepsloot, onderdeel van een delegatie op economische en handelsmissie in Zuid-Afrika.

We zijn zeer vereerd met zijn bezoek aan de Mobiele kliniek.Op de foto naast dhr Bourgeois onder andere Rush en Alef. Zij en andere medewerkers vertelden over de behandelingen en doelen van de kliniek.