Zuid-Afrika

 

Rhiza werkt in Zuid-Afrika binnen de townships van Johannesburg en Kaapstad. Binnen deze townships heeft Rhiza drie programma’s die hand in hand werken aan de duurzaamheid van de gemeenschappen. De drie programma’s zijn gericht op kleuteronderwijs, de ontwikkeling van jongeren alsmede basis gezondheidszorg voor kinderen en voornamelijk hun moeders. De mensen uit de townships moeten onafhankelijk van externe steun voor hun gezinnen kunnen zorgen. Om dat te bewerkstelligen moet er nodig wat gedaan worden aan de extreme jeugdwerkloosheid, weinig mogelijkheden tot goed kleuteronderwijs en nauwelijks toegang tot goede gezondheidszorg.
De townships waar Rhiza zich voornamelijk op richt zijn Diepsloot, Orange Farm in Johannesburg en Fisantekraal in Kaapstad.

Minister President Vlaanderen Geert Albert Bourgeois bezoekt Mobiele Kliniek

Vandaag bezoekt Minister President van Vlaanderen, Geert Albert Bourgeois de mobiele kliniek in Diepsloot, onderdeel van een delegatie op economische en handelsmissie in Zuid-Afrika.

We zijn zeer vereerd met zijn bezoek aan de Mobiele kliniek.Op de foto naast dhr Bourgeois onder andere Rush en Alef. Zij en andere medewerkers vertelden over de behandelingen en doelen van de kliniek.

Community Life Center officieel geopend in Diepsloot Johannesburg

Rhiza Babuyile en Philips openden vandaag, in aanwezigheid van de Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, officieel het Mini Community Life Centre -centrum voor zorg en welzijn- in Diepsloot. Goede gezondheid is de basis voor de samenleving. Rhiza is enthousiast over deze lancering en enorm blij met de samenwerking met Philips en de Ambassade van Nederland.We kijken er naar uit gezondheidszorg te kunnen aanbieden aan de mensen in Diepsloot.

Eerste BUZZ 4 EVE sessies succesvol

Johannesburg. Alef Meulenberg, Directeur jureert met partners de Ambassade van Nederland en Experian de mensen die pitchen tijdens de Buzz4Eve bijeenkomst. De winnende pitch was van Purple Pages (foto) en zij ontvingen een mooie prijs ter investering in hun onderneming. Van harte gefeliciteerd, Purple Pages!

Lees verder

Buzz 4 Eve lancering

Voor vrouwelijke ondernemers in Johannesburg organiseert Rhiza Babuyile op donderdag 29 juni een bijeenkomst met Buzz 4 Eve in the Jozi Business Hub in Diepsloot.

Lees verder

IT studenten zetten zich vrijwillig in bij kleuterschool Sinkhaya

Johannesburg. De IT studenten van Diepsloot hebben zich vrijwillig ingezet bij de Sinek Haya peuter/kleuterschool. Ze hielpen met opruimen en schoonmaken en deden activiteiten met de kinderen, zoals knutselen.
Student Phuluso Muronga vertelt: “Waar ik vandaan kom leerden we te delen en te helpen en zoveel mogelijk je tijd voor anderen beschikbaar te stellen. Niet alles draait om geld. Tijd geven aan mensen betekent veel voor hen en voor jezelf. We hadden plezier tijdens onze werkzaamheden, en alles schoon te maken, na de verbouwing.”

Lees verder