Ghana

Rhiza werkt in Ghana in de dorpen van Accra Region en Cape Coast. Binnen de dorpen Suprudo en Jukwa Mfuom is Rhiza een programma gestart waarin we ons richten op ICT onderwijs ter ondersteuning van lokale basis- en middelbare scholen. Het gemiddelde inkomen binnen de Ghanese dorpen ligt onder de armoedegrens van $3.00 per dag, hierdoor moeten kinderen vaak al vanaf jonge leeftijd werken zodat zij uiteindelijk vaak niet eens de basisschool met succes afronden.
In Jukwa Mfuom rondt Rhiza momenteel de bouw van ons eerste Centre of Excellence in Ghana af. Binnen dit gebouw zal kleuter- basis- en beroepsgericht onderwijs plaatsvinden. Momenteel is er een chrosnisch gebrek aan goed onderwijs in de dorpen van Ghana.

School Upgrade in Mfuom Ghana

De kinderen op de school in Mfuom, Ghana, doorlopen de verschillende klassen en groeien in aantal. Gelukkig groeit de basischool ook! We zijn begonnen met de bouw van de drie klaslokalen, mede gefinancierd door Rabobank en Wilde Ganzen. Meer en meer kan de Mfuom Center of Education & Excellence de uitblinker van de regio zijn!