Ghana

Rhiza werkt in Ghana in de dorpen van Accra Region en Cape Coast. Binnen de dorpen Suprudo en Jukwa Mfuom is Rhiza een programma gestart waarin we ons richten op ICT onderwijs ter ondersteuning van lokale basis- en middelbare scholen. Het gemiddelde inkomen binnen de Ghanese dorpen ligt onder de armoedegrens van $3.00 per dag, hierdoor moeten kinderen vaak al vanaf jonge leeftijd werken zodat zij uiteindelijk vaak niet eens de basisschool met succes afronden.
In Jukwa Mfuom rondt Rhiza momenteel de bouw van ons eerste Centre of Excellence in Ghana af. Binnen dit gebouw zal kleuter- basis- en beroepsgericht onderwijs plaatsvinden. Momenteel is er een chrosnisch gebrek aan goed onderwijs in de dorpen van Ghana.

Rhiza Ghana bestaat 6 jaar

Rhiza Ghana bestaat 6 jaar! Zes jaar geleden begon de samenwerking tussen Ghana en Nederland om achtergestelde gemeenschappen vooruit te helpen. Met onderwijs voor kleuters, computeronderwijs voor jongeren en volwassenen en sociaal ondernemerschap. Nu is onze Ghanese tak actief in drie gemeenschappen: Jukwa Mfuom, Suprudu Mankesim en Kasoa.

Gefeliciteerd team Ghana, in het bijzonder ook Vida Selma Koomson, Benjamin Bimpong-Donkor en Robert Koomson en de leraren.

En dank aan alle donateurs, sponsors en supporters. De komende tijd gaan wij de school in Mfuom uitbreiden naar basisschool. Er zullen vier lokalen worden bijgebouwd.