Ondernemer in de spotlight: Ntombi Mbokazi

Ntombi Mbokazi (derde van rechts op de foto), een jonge kapster en modeontwerpster heeft tijdens ons Buzz4Eve event in Orange Farm 12500.00 Rand startkapitaal (in het Engels seed capital en gelijk aan 750 Euro) gewonnen. Zij is tevens afgestudeerd in het Discovery Ondernemersprogramma en is het toonbeeld van doorzettingsvermogen en vastberadenheid; ze heeft drie keer een pitch gedaan. En de derde keer was het raak.


Bij pitchen presenteert een ondernemer (in ons geval jonge, startende ondernemers) in een kort tijdsbestek een boeiend befrijfsplan of productidee. Een jury beoordeelt de presentaties van alle deelnemers.

Ntombi: “Toen ik mijn eerste pitch deed, vond ik het heel eng, maar ik nam me voor mij niet door angst in de weg te laten zitten. Het was niet makkelijk maar toen ik tweede werd realiseerde ik me dat ik nog een stapje beter kon en dichter bij m’n doel kwam. Ik besloot nog een keer te pitchen. Bij de derde keer won ik dus en ik weet nu dat ik goed kan pitchen.”

Ntombi’s advies aan andere en toekomstige deelnemers: Het is niet makkelijk, maar geeft niet op, hoe het ook loopt. Geloof in jezelf. In je dromen, maar vooral in jezelf!”

Buzz4Eve is een initiatief van Rhiza Babuyile, Experian en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden.