Gebruikte laptops gevraagd

Alkje gaat op reis en zij neemt mee..? Ja, twee koffers inderdaad. Maar geen lege natuurlijk. Ten minste 1 van de 2 koffers zou ze graag vullen met gebruikte nog bruikbare laptops voor studenten.

Alkje: In november reis ik naar Zuid-Afrika voor een verblijf van 9 dagen. Ik neem 2 koffers mee en 1 daarvan wil ik graag vullen met nog goed bruikbare laptops voor leerlingen/studenten.

Rhiza kan die op locatie in Diepsloot en Orange Farm in Johannesburg goed inzetten bij het onderwijs voor jongeren. Heb jij een oude laptop/notebook of ga je bijvoorbeeld zelf een nieuwe kopen en wil je dat je huidige apparaat nuttig ingezet wordt in een succesvolle, zelfredzame toekomst voor jongens en meisjes in Zuid-Afrika? Neem dan contact met mij op: tot 8 november. Ik haal de laptop graag op of vergoed de verzending. Ik hoor graag van je.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens Rhiza (rhiza.nl) en mijzelf dank ik je alvast heel hartelijk!

School Upgrade in Mfuom Ghana

De kinderen op de school in Mfuom, Ghana, doorlopen de verschillende klassen en groeien in aantal. Gelukkig groeit de basischool ook! We zijn begonnen met de bouw van de drie klaslokalen, mede gefinancierd door Rabobank en Wilde Ganzen. Meer en meer kan de Mfuom Center of Education & Excellence de uitblinker van de regio zijn!

Rhiza Ghana bestaat 6 jaar

Rhiza Ghana bestaat 6 jaar! Zes jaar geleden begon de samenwerking tussen Ghana en Nederland om achtergestelde gemeenschappen vooruit te helpen. Met onderwijs voor kleuters, computeronderwijs voor jongeren en volwassenen en sociaal ondernemerschap. Nu is onze Ghanese tak actief in drie gemeenschappen: Jukwa Mfuom, Suprudu Mankesim en Kasoa.

Gefeliciteerd team Ghana, in het bijzonder ook Vida Selma Koomson, Benjamin Bimpong-Donkor en Robert Koomson en de leraren.

En dank aan alle donateurs, sponsors en supporters. De komende tijd gaan wij de school in Mfuom uitbreiden naar basisschool. Er zullen vier lokalen worden bijgebouwd.

Minister President Vlaanderen Geert Albert Bourgeois bezoekt Mobiele Kliniek

Vandaag bezoekt Minister President van Vlaanderen, Geert Albert Bourgeois de mobiele kliniek in Diepsloot, onderdeel van een delegatie op economische en handelsmissie in Zuid-Afrika.

We zijn zeer vereerd met zijn bezoek aan de Mobiele kliniek.Op de foto naast dhr Bourgeois onder andere Rush en Alef. Zij en andere medewerkers vertelden over de behandelingen en doelen van de kliniek.

Community Life Center officieel geopend in Diepsloot Johannesburg

Rhiza Babuyile en Philips openden vandaag, in aanwezigheid van de Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, officieel het Mini Community Life Centre -centrum voor zorg en welzijn- in Diepsloot. Goede gezondheid is de basis voor de samenleving. Rhiza is enthousiast over deze lancering en enorm blij met de samenwerking met Philips en de Ambassade van Nederland.We kijken er naar uit gezondheidszorg te kunnen aanbieden aan de mensen in Diepsloot.