Warme belangstelling bij onze programma’s

Johannesburg. Gisteren hebben we drie speciale gasten rondgeleid: Marianne de Jongh, Linda Diedericks en Willem Molenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij zijn werkzaam binnen de afdeling Ontwikkeling, mensenrechten, politieke en juridische zaken. Ze wilden meer te weten komen over een aantal van onze programma’s: Kindzorg, gezondheidszorg, ondernemen, leveranciersontwikkeling en vaardigheidstraining. We danken hen voor hun warme belangstelling in het werk van Rhiza / Rhiza Babuyile

Feestelijke opening nieuwe Mobiele Kliniek in Orange Farm

Een supermooie dag gisteren in Johannesburg! We zijn trots en vooral blij om op 8 maart, Internationale Vrouwendag, de mooie nieuwe Mobiele Kliniek voor de mensen in Orange Farm te hebben kunnen openen. Samen met Philips, Afrika Tikkun & Discovery, Different.org, http://www.seetrust.com en https://www.promovendum.nl/, mooie samenwerkingen waar we enorm gelukkig mee zijn, staat en rijdt er weer een fantastische voorziening op het gebied van behandeling, zorg en ook bewustwording.
Met name voor moeders is dit een hele goede ontwikkeling, want moeder-kindzorg is een van de voornaamste voorzieningen die de kliniek biedt. Maandelijks gaan we er met vakbekwame profs 1500 patiënten behandelen en voorlichten over zwangerschap, gezondheid en zorg voor kinderen, tandheelkundige zorg, TB en HIV/Aids.
De Orange Farm Mobile Clinic is het vijfde project waarin Philips en Rhiza Babuyile samenwerking, vertelde Alef gisteren. Rush Morake, directeur, verwelkomde en bedankte alle gasten en benadrukte het belang van de mobiele kliniek. Hij nodigde moeders uit de omgeving uit en moedigde hen aan om gebruik te maken van de zorg en voorlichting die de kliniek te bieden heeft.
We bedanken in het bijzonder onze donateurs, dagpresentator Birgit Vijverberg van Afrika Tikkun en Paul Keurstens van SEETrust. Hartelijk dank voor jullie betrokkenheid en bijdrage!

Marketing Event met Experian

Veel gezonde spanning op het Merkpositionering & Marketing Evenement dat we met Experian organiseerden in Johannesburg. Ondernemers uit de townships kwamen in grote getale om hun business the presenteren. Riona Pillay van Experian deed een sterke presentatie waarin ze vertelde over marketing en waar we allemaal weer veel van op staken.
De jury beoordeelde de presentaties van de deelnemers en 10 van hen mochten door naar de finale. De 3 beste kandidaten hadden een mooie prijs in het vooruitzicht en zij waren dolblij toen hun namen werden genoemd en zij als winnaars werden uitgeroepen. Zij ontvingen ieder een bedrijfsinvestering van 12500 RAND (860 euro).
Hartstikke goed gedaan, Angela, Joyce en Kudzai! Gefeliciteerd met jullie erkenning en we bedanken alle ondernemers die ons evenement bijwoonden en hun bedrijf hebben gepresenteerd. We citeren de Amerikaanse TV persoonlijkheid Ellen DeGeneres : "Als je risico's neemt en uitdagingen aan gaat, ontdek je dat je de ene keer slaagt en de andere keer faalt. Vallen en opstaan zijn even belangrijk en zijn goed, in het grote geheel."

Puleng Sirengqe spreekt studenten toe bij Rhiza Skills Centre

In Orange Farm, Johannesburg, ontvingen we afgelopen week met vele jongeren en studenten uit de omgeving een inspirerende spreker in het Rhiza Skills Center. Puleng Sirengqe van Bantu Quest Development Service kwam langs om de studenten te motiveren.

Puleng vertelde over het belang van doelin je leven en een plan richting je doel. Puleng stelt: "Stel een doel waarvan je weet dat het je aanspreekt en ga ermee aan de slag. Dan kun doen waar je van houdt en leef je gelukkiger. Opgeven moet je altijd vermijden. Niet doen, opgeven! Zet door en durf risico’s te nemen en fouten te maken. Daar leer je van en dat motiveert je weer."

"Wat je doel is en wat je wilt en waar je aan moet werken, dat is niet iets waar je in enkele dagen achter komt. Het duurt even voor je er bewust van bent wat jouw motiveert en waar jij gelukkig van worden. Vervolgens leef je je leven bewust, en niet willekeurig. Plat gezegd: leef expres, niet per ongeluk."

Vroeg beginnen met gebitsverzorging

Mobiele Kliniek, Johannesburg.
Een moeder die graag wilde weten hoe zij het beste het gebit van haar zoontje kon verzorgen bezoekt de Mobiele Kliniek.

Onze tandheelkundige geeft haar goed advies, en geeft bruikbare tips. Zij benadrukt belang van mondhygiëne en inspectie, al vanaf die tijd dat de tanden nog moeten doorzetten. Dat voorkomt gaatjes en gebitsproblemen in de toekomst, en zo leren kinderen al vanaf jonge leeftijd dat aandacht en verzorging belangrijk zijn voor een gezond gebit. En dat gebitsverzorging en de tandarts niet eng zijn!