Historie

Stichting Rhiza is opgericht op 11 mei 2010 met als doel extreme armoede te bestrijden. Het eerste Rhiza-project was de bouw van een school en een kliniek in de Amazone van Brazilië. Tegenwoordig bieden we met onze projecten ondersteuning in de townships van Zuid-Afrika en in Ghana.

Dit doen we op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, beroepsgerichte training en het ondernemerschap. We pakken deze projecten allemaal aan op dezelfde, overzichtelijke manier. Volgens de door ons zelf ontwikkelde Rhiza Cycle!

Leuk feitje is dat in ieder land naast de stichting ook een sociale onderneming staat die als doel heeft inkomen te genereren voor de stichting en de projecten! Zelfredzaamheid, samenwerken met de lokale bevolking en overheid staan hierbij centraal!

Rhiza Ghana

In Jukwa Mfuom richten we ons op het verbeteren van het basisonderwijs. Vooral in het binnenland van Ghana zitten de klassen overvol..

Rhiza South Africa

De bouw van onze Business Hub in Diepsloot Zuid-Afrika. Hier kunnen lokale ondernemers terecht om een bedrijfje te starten of om hun bestaande onderneming verder te ontwkkkelen.

Rhiza is in 9 jaar tijd uitgegroeid van een groep enthousiaste vrijwilligers in Nederland naar een internationale organisatie met 125 medewerkers waarbij het overgrote deel in Zuid-Afrika actief is.

Rhiza Nederland draait volledig op vrijwilligers, Township Fleva Nederland (de sociale onderneming) beschikt over 2 medewerkers. Kunde, passie en betrokkenheid zijn waarden die Rhiza kenmerken en waar we onze groei aan te danken hebben.Met onze projecten hebben we in 2018 circa 100.000 mensen bereikt.