ONDERNEMERSCHAP

We helpen de ondernemers en supplieer development in de townships. Naast de hoge werkeloosheid in de townships zijn er ook niet genoeg banen. Door nieuwe ondernemingen te starten en bestaande ondernemingen verder te ontwikkelen zorgen we voor meer werkgelegenheid. 

Ook promoten we het ondernemerschap in townships met verschillende programma’s. Zo zijn we bijvoorbeeld gestart met business hubs in de townships. Dit zijn ondernemers centra met kantoorfaciliteiten waar ook de trainingen worden gegeven. Deze business hubs hebben een incubator en open werkplekken.

Naast de business hub in meerdere townships hebben we ook een eigen fashion label en een uitzendbureau. Bij ons fashion label maken ze producten voor onder andere Woolworths, een grote supermarktketen in Zuid-Afrika. Ons uitzendbureau plaats stagiaires bij bedrijven zoals Discovery en Spar.

Ons streven is dat we ondernemers uit het township ontwikkelen tot leveranciers van onze partners zoals IDC, Philips, Absa, Experian, Discovery, Nozale, Woolworths, Spar en Powerratings.