BUILDING STRONG COMMUNITIES

Stichting Rhiza helpt de kansarme bevolking in Zuid-Afrika en Ghana een zelfredzaam bestaan op te bouwen. En dat doen we met hart en ziel samen met lokale bewoners in achtergestelde gebieden en de overheid. En dat onze aanpak werkt blijkt wel uit onze succesvolle projecten en behaalde resultaten. Lees je mee?

                                          WELKOM BIJ RHIZA 

Missie

BUILDING STRONG COMMUNITIES
 

Iedereen verdient een eerlijke kans op een zelfredzaam en solide bestaan! De projecten van stichting Rhiza richten zich op het vergroten van kansen op een zelfredzaam en solide bestaan.
Door projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, beroepsgerichte trainingen en ondernemerschap te initiëren zijn onze begunstigden in staat zelf een zelfredzaam en solide bestaan op te bouwen.
Visie

GEEN EXTREME ARMOEDE MEER IN DE WERELD!

Dat is de visie van Rhiza. Extreme armoede is een onrecht. In Afrika worden mensen nog dagelijks geconfronteerd met armoede en de harde gevolgen hiervan.
In onze projectgebieden ligt het gemiddelde inkomen vaak onder de € 3,- per dag. Deze armoede heeft directe, negatieve gevolgen voor het volgen van onderwijs en de toegang tot gezondheidszorg. Wij streven naar een wereld waarin extreme armoede tot het verleden behoort.
Rhiza Cycle

Armoede en de sociale gevolgen van armoede zijn in Afrika helaas nog aan de orde van de dag. In samenwerking met de lokale bevolking, bedrijven en overheid brengen wij daar verandering in! Samen bouwen we sterke, duurzame en zelfredzame gemeenschappen. Dit doen we aan de hand van De Rhiza Cycle. De kracht van de cycle zit in het samen doen (ownership/buy-in) met de lokale gemeenschap. Dit legt de basis voor het zelf voortzetten van de projecten. We werken in gebieden waar de gemeenschap zelf de behoefte heeft uitgesproken (wij leggen niets op, we werken “vraag gestuurd”).

  • Text Hover
WAT WE DOEN

ONZE PIJLERS 

Rhiza is actief in Zuid-Afrika en Ghana. We hebben vier pijlers die bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame gemeenschappen. De pijlers zijn gericht op gezondheidszorg, ondernemerschap, beroepsgerichte trainingen en onderwijs.
  • Text Hover
Gezondheidszorg

Onze focus ligt op het aanbieden van primaire gezondheidszorg, moeder- en kindzorg en vraag gedreven behandelingen.

  • Text Hover
Ondernemerschap

Het starten van nieuwe ondernemingen en/of het verder ontwikkelen van bestaande ondernemingen in achtergestelde gebieden.

  • Text Hover
Beroepsgerichte trainingen

Wij bieden voor de arbeidsmarkt relevante trainingen aan voor werkloze jongeren en begeleiden ze met het solliciteren naar een baan.

  • Text Hover
Onderwijs

We focussen op Early Childhood Development waarbij we nieuwe of bestaande scholen ontwikkelen naar zelfredzaamheid en een hogere kwaliteit.

ONS TEAM

Rhiza Nederland bestaat volledig uit vrijwilligers waarbij een goede mix van ervaring en jong enthousiasme naar voren komt.
ONZE BLOG

NIEUWS & VERHALEN 

PARTNERS & SPONSOREN